nebulo.ro

Curs online de limba maghiară.

Curs de limba maghiară > Forumordinea cuvintelor


Én ... vagyok. Eu sunt ...

ordinea cuvintelor

Mesajde forum_vechi_tibor_szente » 18 Oct 2010, 15:40

In multe cazuri, ordinea cuvintelor intr-o expresie sau propozitie este alta decat cea la care ne-am fi asteptat, deaceea "Van itt egy orvos?" nu suna bine, uzual este in aceeasi ordine ca la noi, "Van egy orvos itt?"...ambele sunt corecte dar a doua se foloseste in maghiara vorbita curent in Ungaria.
forum_vechi_tibor_szente
 

Re: ordinea cuvintelor

Mesajde forum_vechi_lkozma » 18 Oct 2010, 15:41

Depinde de context... De obicei cuvintul la care se refera intrebarea apare mai in fata. Cred ca in acest caz ambele sunt perfect corecte si suna la fel de bine: diferenta este numai ca si intre "este aici un medic?" si "este un medic aici?", adica este irelevanta pentru cineva care invata limba. De altfel ordinea cuvintelor in lb. maghiara este destul de flexibila.

Ar fi interesant sa discutam micile diferente intre limba literara "standard" si graiurile din Ardeal si limba vorbita azi la Budapesta, dar poate nu cel mai util pentru cei care invata limba.
forum_vechi_lkozma
 

Re: ordinea cuvintelor

Mesajde forum_vechi_lkozma » 18 Oct 2010, 15:49

Daca mai ai exemple de expresii de pe site care nu ti se par corecte, te rog sa ne scrii in comentarii, eventual putem intreba opinia unor lingvisti, in afara de cei cu care consultam deja in scrierea acestor lectii.
forum_vechi_lkozma
 Înapoi la Lecţia 2Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron


Comentariile din forumul vechi (~400)