nebulo.ro

Curs online de limba maghiară.

Curs de limba maghiară > Forumcomentariu


Szia! Salut!

comentariu

Mesajde forum_vechi_Anonim » 18 Oct 2010, 13:54

salut. felicitari pentru inceput. totusi, cred ca-s un pic cam multe explicatii pentru prima lectie. cand esti nou pe taramul unei limbi, e mai bine sa inveti pe dinafara unele cuvinte, si explicatiile sa vina cateva lectii mai incolo. oricum, felicitari pentru lectie, desene si tot efortul!
forum_vechi_Anonim
 

Re: comentariu

Mesajde forum_vechi_Andreea » 18 Oct 2010, 13:56

Salutări. Şi mie mi se pare o idee bună de a avea un curs de maghiară online. Eu sunt pe jumătate unguroaică şi totuşi nivelul meu de limbă este de începător. Îmi pare rău că părinţii nu au insistat când a fost vremea să învăţ maghiara la nivel de limbă maternă. Ca adult însă am încercat să învăţ mai bine limba însă a fost foarte greu să găsesc materiale în română, aşa că am ales să învăţ prin engleză.
Fiind lingvist de meserie vă pot da câteva sfaturi pentru îmbunătăţirea site-ului. Sunt de acord că e un pic cam multă informaţie pentru o primă lecţie şi cred că la început ar trebui pus accentul mai mult pe pronunţie. Aţi putea pune materiale audio cu pronunţia diferitelor vocale şi grupuri de litere însoţite de liste de cuvinte pentru exemplificare.
Ce mai pot să vă recomand este să vă uitaţi pe site-ul de pe care eu am învăţat şi care mi se pare foarte bun. Intraţi pe Magyarora la http://www.magyarora.com/magyar/index.html. Administratoarea şi deţinătoarea site-ului este profesoară de limbi străine, precum şi o parte dintre contributori.
Vă mai pot recomanda cărţile editate de Şcoala de vară din Debrecen, Hungarolingua. Sunt materiale compuse pe 3 nivele (începător, mediu şi avansat) formate din carte, caiet de exerciţii şi materiale audio şi video. Eu le-am cumpărat din Budapesta însă sunt disponibile şi pe site-ul Libri.hu la http://www.libri.hu/konyv/hungarolingua ... konyv.html.
Cam atât. Vă doresc mult succes în continuare şi o să fiu în continuare cu ochii pe voi.
forum_vechi_Andreea
 

Re: comentariu

Mesajde forum_vechi_lkozma » 18 Oct 2010, 13:57

Multumesc mult pentru sugestii si linkuri. Am sa ma uit si eventual le adaug la "linkuri utile". Am schimbat acum prima lectie ca sa fie mai usoara, mutand o parte din material la lectiile urmatoare, si am inceput sa adaugam material audio, sper ca asa va fi mai usor de urmarit.
Mersi pt. comentariu :)
forum_vechi_lkozma
 

comentariu

Mesajde Zsolt » 27 Iul 2015, 08:40

Bună.
O româncă m-a rugat s-o învăţ ungureşte. Am căutat pe net şi m-am bucurat să găsesc ceva alcătuit exact pentru ea.
Dar m-am bucurat prea devreme. Prima lecţie m-a dezamăgit.
Începătorul încă n-are habar de lucrurile elementare ca subiectul şi predicatul şi "Eu sunt, tu eşti..." şi este deja bombardat cu adverbul (pe care eu l-aş aminti numai pe la lecţia 5.).
Diminutivul -i nu este atât de important să fie prezentat la prima lecţie.
Nu ştim nimic de nominativ, dar se vorbeşte de acuzativ (eu l-aş lăsa pe lecţia 3.), fără a-l explica ca lumea. După această lecţie începătorul va rezolva prima temă aşa:
körtet, újságt.
L-ai şi zăpăcit, nu va mai dori să înveţe maghiara.
Zsolt
 

Re: comentariu

Mesajde AndreiG » 27 Iul 2015, 11:16

Bine ai venit!
Poate nu ai văzut că sunt două serii de lecții. Încearcă să folosești cursul "Maghiara cu András". Poate e mai potrivit pentru eleva ta.
AndreiG
 
Mesaje: 345
Membru din: 12 Oct 2010, 23:14
Localitate: Timişoara

Re: comentariu

Mesajde lkozma » 27 Iul 2015, 22:12

Bună Zsolt,

în primul rând, mulţumim pentru comentariu şi pentru criticile valoroase. Într-adevăr se poate că lecţia e un pic prea încărcată pentru un începător complet. Am fi curioşi totuşi să auzim şi părerea persoanei respective. Adverbul şi diminutivul -i sunt menţionate doar pentru că apar în textul folosit şi am încercat să explic ce se întâmplă, dar poate că ai dreptate că distrag atenţia. Despre cazul nominativ nu prea înţeleg ce ar fi de spus.
Avatar utilizator
lkozma
Site Admin
 
Mesaje: 136
Membru din: 10 Oct 2010, 15:51

Re: comentariu

Mesajde Zsolt » 29 Iul 2015, 19:13

Bună!
Mulţumesc pentru răspunsuri.
"Eleva" mea e plecată momentan din ţară, n-am avut ocazia să vorbesc cu ea.
Despre nominativ: Mă gândeam să nu încarc un începător cu prea multe lucruri noi deodată. Maghiara este destul de grea şi aşa. Eu personal n-aş fi introdus acuzativul şi adverbul înainte de predarea şi învăţarea conjugării verbelor în prezent şi explicarea armoniei vocalelor, cu destule exemple şi exerciţii. Aş fi rămas cu subiectul şi predicatul în primele (cel puţin) două lecţii, după care aş fi predat treptat câte un element nou în fiecare lecţie.
Lecţiile de Maghiară cu András mi se par şi mai grele fără cineva care să le explice. Explicaţiile nu sunt nici pe jumătate satisfăcătoare.
Aş fi explicat: Haideţi să conjugăm cele două verbe: én beszélek, te beszélsz..., respectiv én maradok, te maradsz... până la capăt, să vadă oamenii diferenţa.
Zsolt
 

Re: comentariu

Mesajde Zsolt » 29 Iul 2015, 19:22

Totuşi, vă mulţumesc pentru lecţii. :)
Le voi folosi, cu nişte modificări.
Zsolt
 Înapoi la Lecţia 1Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron


Comentariile din forumul vechi (~400)